Kultūra / Māksla
FOTO: Atklāta Rīgas Fotogrāfijas biennāle
FOTO: Atklāta Rīgas Fotogrāfijas biennāle
18. aprīlī tika atklāta Rīgas Fotogrāfijas biennāles programma, kas šogad ar deviņām starptautiskām izstādēm, plašu izglītības programmu, kā arī ikgadējo RFB izdevumu pievērsusies tādiem eksistenciāliem jautājumiem kā tehnoloģiju ietekme uz cilvēka būtību, cilvēka un dabas attiecības un mūsdienu attēla informatīvais kods, informēja organizatori.
Mākslas darbi veido savu dzīves telpu. Māksliniece Amanda Ziemele par Latvijas paviljonu Venēcijas b...
Mākslas darbi veido savu dzīves telpu. Māksliniece Amanda Ziemele par Latvijas paviljonu Venēcijas biennālē
Atklāts Latvijas paviljons Venēcijas biennāles 60. starptautiskajā mākslas izstādē. Tā māksliniece Amanda Ziemele atzina, ka paviljona iekārtošana nav bijusi viegla, bet beigu beigās viņas mākslas darbi paši bijuši tie, kas izveidojusi savu dzīves telpu, kuru ieraudzīt var jau no ārpuses. Plašāk par ekspozīciju māksliniece stāstīja Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo". 
Ar izstādi «Cilvēks-dators» atklāj Rīgas Fotogrāfijas biennāli
Ar izstādi «Cilvēks-dators» atklāj Rīgas Fotogrāfijas biennāli
Rīgas Fotogrāfijas biennāle norisinās jau piekto reizi. Turpinot sekot līdzi attēla kultūras attīstībai, tā no 18. aprīļa līdz 14. jūlijam ar plašu izstāžu un izglītības programmu aicina domāt par identitāti. Biennāles centrālais notikums – izstāde "Cilvēks-dators" vērusi durvis "Rīgas mākslas telpā".
FOTO: Venēcijas biennālē atklāts Latvijas paviljons
FOTO: Venēcijas biennālē atklāts Latvijas paviljons
Šonedēļ tika atklāts Latvijas paviljons Venēcijas biennāles 60. starptautiskajā mākslas izstādē. Tā māksliniece Amanda Ziemele ar ekspozīciju "O day and night, but this is wondrous strange... and therefore as a stranger give it welcome*" aicina izstādes apmeklētājus ieņemt "atvērtu un pieņemošu nostāju, lai pēc iespējas labāk sajustu viņas izvēlēto glezniecības oriģinālvalodu", informēja paviljona veidotāji.
Daugavpils «Saules skola» kaldina topošos animatorus
Daugavpils «Saules skola» kaldina topošos animatorus
Nedēļas garumā Mākslu izglītības kompetences centrā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā "Saules skola" notika mācību kurss "Animācijas nākotne". To ar Baltijas Amerikas Brīvības fonda (BAFF) atbalstu vadīja Centrālās Mičiganas Universitātes profesors Stefans Līpers (Stephan Leeper), atklājot "Saules skolā" studējošajiem jauniešiem animācijas zinību aizkulises un izpausmes veidus. 
Dizains tuvplānā. Ar krāšņu programmu Mākslas akadēmija sagaidīs studiju gada beigas
Dizains tuvplānā. Ar krāšņu programmu Mākslas akadēmija sagaidīs studiju gada beigas
Ar sarunām par dizainu sāksies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 2023./2024. studiju gada noslēguma bagātīgais notikumu cikls. Pasākumu programmu 21. maijā pieteiks LMA Dizaina nodaļas rīkots iesildošais pasākums sarunu formātā, kam sekos LMA Modes skate, ikgadējā "Dizainu dienu" izstāde un noslēgumā visu specialitāšu diplomandu izstāde.
Sabiedrībai nepieciešama dziedināšana. Saruna ar Venēcijas biennāles Latvijas paviljona kuratoru Ada...
Sabiedrībai nepieciešama dziedināšana. Saruna ar Venēcijas biennāles Latvijas paviljona kuratoru Adamu Budaku
Jau 18. aprīlī Venēcijas mākslas biennālē tiks atklāts Amandas Ziemeles veidotais Latvijas paviljons. Nupat latviešu mākslinieces darbi ieradušies Venēcijā un ir sākts darbs pie paviljona uzbūves. Ieskatu Amandas darba specifikā un konceptuālajā saturā sniedz 60. Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona kurators Adams Budaks, kurš, raksturojot gaidāmo izstādi, atzīmē: "Mūsdienu sabiedrībai ir nepieciešama dziedināšana, kuru mums palīdz veikt māksla. Un šeit nav runa par terapeitisko mākslu, bet es vairāk runāju par to, kā māksla palīdz mums tikt galā ar mūsdienu pasaules sarežģītību. Es domāju, ka Amandas darbs piedāvā šo palīdzību, jo tas ir ļoti vērsts uz skatītāju, pat ir par to nobažījies."

Vairāk

Svarīgākais šobrīd