Odita Krenberga

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
EP Ždanokai piemēro naudas sodu un aizliegumu pārstāvēt parlamentu
EP Ždanokai piemēro naudas sodu un aizliegumu pārstāvēt parlamentu
Eiropas Parlaments (EP)  trešdien, 10. aprīlī, piemēroja sankcijas deputātei Tatjanai Ždanokai no Latvijas Krievu Savienības – pārkāpts Eiropas Parlamenta Rīcības kodekss, par ko piemērots naudassods un pilnvaru ierobežojums atlikušajā īsajā laikā līdz sasaukuma beigām. Ždanoka apgalvoja, ka sods saistīts ar nepareizu deklarācijas aizpildīšanu un vērtēja to kā speciālu traipu meklēšanu viņas biogrāfijā.
Eksperts: Moldovai ceļā uz ES jāvienojas par Piedņestru
Eksperts: Moldovai ceļā uz ES jāvienojas par Piedņestru
Kontrabandas "zelta laiki" ir beigušies. Un likumi būs jāievēro. Tā par separātisko Piedņestras reģionu izsakās eksperti. Ar Krievijas un vietējo prokremlistu rokām savulaik Moldovai atņemtā Piedņestra ar tās pusmiljonu iedzīvotājiem jau vairāk nekā 30 gadus ir starptautiski neatzīta teritorija.
«Krievija ir sarežģīta, bīstama un ļoti netaisnīga valsts.» Rīgā mītiņā pulcēsies dzimteni pametušie...
«Krievija ir sarežģīta, bīstama un ļoti netaisnīga valsts.» Rīgā mītiņā pulcēsies dzimteni pametušie Putina kritiķi
No Krievijas aizbēgušie Krievijas vadoņa Vladimira Putina pretinieki svētdien protestēs pie Krievijas vēstniecības Rīgā. Viņuprāt, svarīgi pašiem redzēt un arī citiem parādīt, cik daudz ir to, kas nosoda Krievijas rīcību. Lai gan jau iepriekš ir zināms, ka tā saukto "vēlēšanu" rezultāti tiks viltoti, protesta iespēja ir jāizmanto.
Politologs: Putins pēc «vēlēšanām» pastiprinās represijas
Politologs: Putins pēc «vēlēšanām» pastiprinās represijas
Krievijas diktators Vladimirs Putins pēc "prezidenta vēlēšanām" arvien vairāk pastiprinās represijas. Un tā sauktās vēlēšanas viņam vajadzīgas tikai kā apstiprinājums, ka iesākto var turpināt. Tā uzskata Krievijas politikas eksperts, politologs Dmitrijs Oreškins. Viņš norāda – nav šaubu par to, ka "vēlēšanu" rezultāti tiks viltoti.
Eksperti: Ukrainā ir vieni no sarežģītākajiem mīnu laukiem pasaulē
Eksperti: Ukrainā ir vieni no sarežģītākajiem mīnu laukiem pasaulē
Ukrainā ir vieni no sarežģītākajiem mīnu laukiem pasaulē. Tā atzinuši speciālisti no atmīnēšanas organizācijas "The Halo Trust", kura darbojas 32 valstīs un ir pasaulē vecākā nevalstiskā organizācija, kas ar to nodarbojas. Arī Latvija ir veikusi brīvprātīgu iemaksu, lai palīdzētu Ukrainas zemju attīrīšanā no milzīgajiem nesprāgušās munīcijas apjomiem. Tuvojoties pavasarim, tas kļuvis īpaši svarīgi zemniekiem. 
Ukrainā karstas diskusijas par topošo Mobilizācijas likumu
Ukrainā karstas diskusijas par topošo Mobilizācijas likumu
Lai Ukrainai karā veiktos labāk, tai vajag vairāk karavīru. Tas ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, kas tiek minēti līdzās visakūtāk nepieciešamajām ieroču un munīcijas piegādēm. Jau pērn publiski kļuva zināma Ukrainas Bruņoto spēku vadības iecere, ka šajā gadā būtu jāmobilizē līdz pat pusmiljonam cilvēku. Mobilizācijas likums top lēni un sāpīgās diskusijās.
«Nežēlīgs slaktiņš» – pasaules līderi aicina izmeklēt cilvēku nāvi Gazā pie palīdzības konvoja
(papi...
«Nežēlīgs slaktiņš» – pasaules līderi aicina izmeklēt cilvēku nāvi Gazā pie palīdzības konvoja (papildināts)
Starptautiskās sabiedrības sašutumu un nosodījumu ir izsaukusi desmitiem cilvēku bojāeja Gazas joslā, drūzmā mēģinot piekļūt humānajai palīdzībai. Palestīnieši apgalvo, ka traģēdijā ir vainojami Izraēlas karavīri, kas esot atklājuši uguni uz civiliedzīvotājiem, savukārt Izraēla apgalvo, ka pūlis cīņā par pārtiku daudzus cilvēkus nospiedis līdz nāvei. Rietumvalstis ir pieprasījušas veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu patiesību par notikušo.
Somijas jaunais prezidents: Tuvākajā laikā neredzu nekādu komunikāciju ar Putinu vai Krievijas valdī...
Somijas jaunais prezidents: Tuvākajā laikā neredzu nekādu komunikāciju ar Putinu vai Krievijas valdību (papildināts)
Svētdien notikušās Somijas prezidenta vēlēšanas noslēgušās ar ekspremjera Aleksandra Stuba uzvaru. Viņš pārspējis bijušo ārlietu ministru Peku Hāvisto. Tiesa, procentos atstarpe starp viņiem bijusi neliela. Tikmēr vēlētāju aktivitāte sasniegusi teju 71%. Jaunais prezidents savā pirmajā uzrunā tautai apliecināja atbalstu Ukrainai un noraidīja jebkādas dialoga iespējas ar Krieviju tuvākajā laikā.
LTV no Ukrainas: kā ukraiņi jau otro gadu sadzīvo ar kara apstākļiem?
LTV no Ukrainas: kā ukraiņi jau otro gadu sadzīvo ar kara apstākļiem?
Ukrainas iedzīvotāji pilna mēroga kara apstākļos dzīvo jau gandrīz divus gadus - ik dienu ar ziņām par nāvēm un postījumiem. Aplēsts, ka šajā laikā trešdaļa iedzīvotāju zaudējuši darbu, absolūti lielākajai daļai – ap 78% ir samazinājušies ienākumi un Krievijas okupēto teritoriju dēļ Ukrainas iekšienē pārvietoto bēgļu vien ir 6 miljoni. 
Politiskā divcīņa – Somijā otrajā kārtā vēlē prezidentu
Politiskā divcīņa – Somijā otrajā kārtā vēlē prezidentu
Somijā svētdien, 11.februārī, izšķiroša diena – vēlētāji izvēlēsies valsts prezidentu nākamajiem sešiem gadiem. Tā ir politiskā divcīņa starp diviem bijušajiem ārlietu ministriem un ļoti pieredzējušiem Somijas politiķiem: valdošās Nacionālās koalīcijas partijas izvirzīto Aleksandru Stubu un neatkarīgo kandidātu no "zaļo" partijas Peku Hāvisto. Ar abiem kandidātiem viņu kampaņās tikās arī Latvijas Televīzija.
Ukraiņu brīvprātīgie: Jebkurš savā virtuvē var ražot frontei
Ukraiņu brīvprātīgie: Jebkurš savā virtuvē var ražot frontei
Nopirkt internetā detaļas, pašam savā virtuvē uzbūvēt dronu un atdot to frontei, lai cīnītos pret Krieviju. Tā tagad rīkojas daudzi ukraiņi, kuri kā brīvprātīgie cenšas piegādāt savai armijai vajadzīgās lietas lielākos vai mazākos apmēros paši par savu naudu vai par ziedojumiem. Darbošanās notiek privātos dzīvokļos vai kādās pielāgotās palīgtelpās, un vienā tādā vietā paviesojās arī Latvijas Televīzija. 
VIDEO. Konferencē Rīgā ar Olenas Zelenskas dalību meklē risinājumus uz Krieviju deportēto ukraiņu bē...
VIDEO. Konferencē Rīgā ar Olenas Zelenskas dalību meklē risinājumus uz Krieviju deportēto ukraiņu bērnu atgūšanai (papildināts)
Rīgā ceturtdien notika starptautiska konference "Krievijas karš pret bērniem", kurā sprieda par to, kā Ukrainai atgūt uz Krieviju nelikumīgi deportētos bērnus. Tajā piedalījās cilvēktiesību un starptautisko tiesību eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī vairākas starptautiski prominentas personības, tostarp Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kundze Olena Zelenska un Roberta F. Kenedija Cilvēktiesību fonda prezidente Kerija Kenedija.
Ukraiņu bērni stāsta par deportācijā Krievijā piedzīvoto
Ukraiņu bērni stāsta par deportācijā Krievijā piedzīvoto
Karā nogalināti vai pazuduši vecāki, zaudēta dzimtene un dzīve svešumā ar okupantu propagandu un meliem. Tāda ir daudzu Ukrainas bērnu pieredze. Pēc personu datiem Ukrainai izdevies identificēt ap 20 tūkstošus bērnu, kuri deportēti vai piespiedu kārtā pārvietoti no Ukrainas uz Krieviju vai Baltkrieviju. Un tikai ap 400 no tiem Ukrainai ir izdevies atgūt.
Jaunais VID vadītājs, visticamāk, būs kāds no iepriekšējiem dienesta ierēdņiem
Jaunais VID vadītājs, visticamāk, būs kāds no iepriekšējiem dienesta ierēdņiem
Cerības uz spožu talantu piesaisti no malas izplēnējušas. Tāds ir viens no secinājumiem, kas skan pēc vairākus mēnešus ilgajiem centieniem atrast vadītāju vienai no Latvijas valstī nozīmīgākajām iestādēm – Valsts ieņēmumu dienestam (VID). Izsludinātais konkurss beidzies ar to, ka atkal ģenerāldirektora amatā būs jāieceļ kāds no jau iepriekš VID sistēmā strādājošiem ierēdņiem.
Elektrības rēķinu mazināšanai aicina mājsaimniecības izsvērt noslēgtos līgumus; tirgotāju maina kūtr...
Elektrības rēķinu mazināšanai aicina mājsaimniecības izsvērt noslēgtos līgumus; tirgotāju maina kūtri
Pērn piedzīvojām energoresursu krīzi, kad strauji palielinājās gan gāzes, gan elektrības cenas. Lai gan šogad biržā elektroenerģijas cena ir samazinājusies, mājsaimniecību segmentā vidējais cenu līmenis kopš pērnā gada 3. ceturkšņa, kad cenas sasniedza maksimumu, būtiski nav mainījies. Sabiedrisko pakalpojumu regulators iesaka uzmanīgāk ielūkoties maksājumos par elektrību, jo lielai daļai patērētāju, kuri ilgstoši nav pārslēguši līgumus, ir iespēja samazināt elektrības rēķinu, izvēloties citu tirgotāju.
Baltkrievu žurnālisti trimdā veido sabiedrisko TV
Baltkrievu žurnālisti trimdā veido sabiedrisko TV
Trimdā dzīvojošajiem baltkrieviem ir ambiciozs plāns, kā stāties pretim Lukašenko režīma propagandai. Proti – izveidot Baltkrievijas sabiedrisko televīziju. Tās redakcija un galvenais birojs pagaidām būs ārpus Baltkrievijas – Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.
327 dienas Krievijas gūstā – Ukrainas «Azov» pulka karotājas stāsts
327 dienas Krievijas gūstā – Ukrainas «Azov» pulka karotājas stāsts
Bijušās Ukrainas "Azov" pulka karotājas Valērijas Subotinas stāstu, šķiet, zina visa pasaule. Viņa ir ieguvusi humanitāro izglītību sociālajās zinātnēs. Laikā, kad Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, viņa sekoja līdzi savam līgavainim, kurš bija karavīrs. Abi nonāca viskarstākajā kara punktā – "Azovstaļ" rūpnīcā. 
No glābēja par glābjamo Zolitūdes traģēdijā. Valda Dzērves stāsts
No glābēja par glābjamo Zolitūdes traģēdijā. Valda Dzērves stāsts
Zolitūdes traģēdijas laikā Valdis Dzērve bija Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jūrmalas daļas komandieris, kuram rācija vienmēr līdzi. Tāpēc uz Zolitūdi todien devās vēl pirms oficiālā rīkojuma. Pēc "Maxima" jumta otrā nogruvuma viņš bija iesprostots drupās, bet viņu izdevās izglābt, un Valdis turpina darbu VUGD.
Prokurori Zolitūdes traģēdijas lietā: Turpināsim cīnīties par taisnīgumu
Prokurori Zolitūdes traģēdijas lietā: Turpināsim cīnīties par taisnīgumu
Nevienam kolēģim prokuratūrā negribētu novēlēt strādāt pie tik smagas un sarežģītas krimināllietas, kāda ir par Zolitūdē notikušo traģēdiju. Tā atzīst Jekaterina Kušakova – viena no trim prokuroriem Zolitūdes lietā. Kopā ar Agri Skradaili un Kasparu Cakulu viņi uztur valsts apsūdzību un joprojām uzskata, ka traģēdijā vainīgi ir visi apsūdzētie, nevis tikai būvinženieris Ivars Sergets.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd