Ina Strazdiņa

LTV Ziņu dienesta atbildīgā redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Kara izpētes institūts: Krievija varētu gatavoties plašam uzbrukumam
Kara izpētes institūts: Krievija varētu gatavoties plašam uzbrukumam
Jau pavasarī vai vasarā Krievijas armija plāno īstenot jaunu liela mēroga uzbrukuma operāciju – par to jau ilgstoši brīdina Ukrainas varas iestādes. Un to neizslēdz arī ASV bāzētā domnīca "Kara izpētes institūts", kas nepārtraukti seko līdzi attīstībai Ukrainas frontē. Patlaban tur klājas smagi un Rietumu atbalsta kavēšanās ļauj Krievijai rauties uz priekšu kaujas laukā, un tās nav labas ziņas arī NATO, saka eksperti.
Mediju eksperti: Nogurums no kara Ukrainā ir ļoti būtisks Krievijas propagandas ierocis
Mediju eksperti: Nogurums no kara Ukrainā ir ļoti būtisks Krievijas propagandas ierocis
Ko darīt laikos, kad sabiedrība nogurst no ziņām par Ukrainu un kļūst arvien grūtāk noturēt cilvēku uzmanību? Šo jautājumu sev un kolēģiem uzdod daudzi pasaules žurnālisti, kuri regulāri ziņo par Krievijas sākto karu Ukrainā. Džošua Jafa no ASV par Ukrainu regulāri raksta izdevumam "The New Yorker" un atzīst – viņa vienīgā recepte pret nogurumu ir turpināt darbu par spīti visam.
Baidens: Netanjahu politika Gazā ir kļūdaina, un es nepiekrītu šādai pieejai
(papildināts)
Baidens: Netanjahu politika Gazā ir kļūdaina, un es nepiekrītu šādai pieejai (papildināts)
ASV prezidents Džo Baidens ir aicinājis Izraēlu nekavējoties izsludināt 6 līdz 8 nedēļu ilgu ugunspārtraukšanas režīmu Gazas joslā, lai tur varētu netraucēti ievest pārtiku un medikamentus. Prezidents intervijā spāņu valodā raidošajam ASV telekanālama "Univision" sacīja, ka viņš ir runājis ar Saūda Arābijas, Jordānijas un Ēģiptes līderiem, kuri esot apliecinājuši savu valstu gatavību piegādāt visu nepieciešamo palīdzību Gazas civiliedzīvotājiem.
Eksperti: Eiropa var visu, ja vien ir politiskā griba
Eksperti: Eiropa var visu, ja vien ir politiskā griba
"Eiropa ar laiskām un mierīgām dienām tuvākajā laikā var nerēķināties." Tā secinājuši politiķi un eksperti Eiropas Savienības (ES) jautājumiem veltītajā gadskārtējā starptautiskajā konferencē "ES sarunas 2024". Tā notika Rīgā, klātienē un attālināti pulcējot daudzu valstu viedokļu līderus.
Kā Latvija nokļuva zem NATO spārna – laikabiedru atmiņas un vēsturiski kadri
Kā Latvija nokļuva zem NATO spārna – laikabiedru atmiņas un vēsturiski kadri
No pirmās apjausmas, ka Latvijai vajag būt zem stipra drošības karoga, līdz Latvijas prezidentes uzrunai Prāgā, kurā aizgrābts klausījās pat ASV prezidents Džordžs Bušs. Latvijas ceļš līdz NATO ir bijis pilns smaga darba, pārdzīvojumu, pārsteigumu un liktenīgu pavērsienu. Un tagad, kad Ukrainā plosās Krievijas sāktais karš, vēl skaidrāka ir apjausma, cik šis lēmums ir bijis pareizs.
Agrāk plīvoja NATO karogi, tagad vajag NATO spēkus visā Austrumu flangā. Intervija ar bijušo alianse...
Agrāk plīvoja NATO karogi, tagad vajag NATO spēkus visā Austrumu flangā. Intervija ar bijušo alianses vadītāju
"Redzot asaras valstu vadītāju acīs, mēs beidzot sapratām, cik svarīgi jums tas ir," tā par NATO paplašināšanos pirms 20 gadiem ekskluzīvā intervijā LTV raidījumam "Pasaules Panorāma" teica bijušais NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers. Tieši viņš bija NATO ģenerālsekretārs, kad aliansē uzņēma septiņas jaunas dalībvalstis, tostarp Latviju. Viņaprāt, Krievija nesaņemsies uzbrukt NATO, tomēr viņš arī mudina stiprināt alianses austrumu robežu.
Latvija paudusi atbalstu Moldovai ceļā uz Eiropas Savienību
Latvija paudusi atbalstu Moldovai ceļā uz Eiropas Savienību
"Mums ir līdzīga vēsture, un Latvija labi saprot mūsu situāciju," tā, viesojoties Rīgā, otrdien uzsvēra Moldovas parlamenta prezidents Igors Grosu. Moldova ir Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts un  patlaban ir ceļā uz ilgi gaidīto mērķi.
Blinkens: Baltijas valstis rīkojušās kā NATO līderes
Blinkens: Baltijas valstis rīkojušās kā NATO līderes
ASV galvaspilsētā Vašingtonā ieradušies visu trīs Baltijas valstu ārlietu ministri, lai tiktos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu. Atbalsts Ukrainai un NATO stiprināšana bija svarīgākie temati ministru tikšanās laikā.
«Logu te vairs nav, bet tas ir pluss.» Oleksijs netālu no frontes Hersonā ik dienu rosās savā kafejn...
«Logu te vairs nav, bet tas ir pluss.» Oleksijs netālu no frontes Hersonā ik dienu rosās savā kafejnīcā
Miera sala, kur cilvēki uz brīdi var atslēgties, aizmirst par karu un nobaudīt augstas kvalitātes kafiju – tāda ir Ukrainas pilsētas Hersonas kafejnīcas "Prostir Coffee" filozofija. Būdama tuvu Dņepras upei, kuras kreiso krastu kontrolē okupanti, kafejnīca atrodas zonā, ko regulāri apšauda Krievijas armija. Taču tas nav šķērslis tās regulārajiem apmeklētājiem, viesiem un Oleksijam, kurš viens pats saimnieko kafejnīcā un nedomā pārcelties tālāk no ugunslīnijas, jo negrasās padoties bailēm un ienaidniekiem.
Pētnieks Andžāns: Ir ļoti ticams, ka aiz uzbrukuma Krievijā stāv «Islāma valsts»
Pētnieks Andžāns: Ir ļoti ticams, ka aiz uzbrukuma Krievijā stāv «Islāma valsts»
Ir ļoti ticams, ka aiz asiņainā uzbrukuma koncertzāles apmeklētājiem Krievijā slēpjas tā sauktā "Islāma valsts", jo ir virkne iemeslu, kas to padara reālu, sarunā ar Latvijas Televīziju norādīja Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns. Taču viņš norāda, ka Krievija, visticamāk, izmantos visas iespējas, lai vainotu Ukrainu.
Atrast Jahidnes mocītāju: kā Ukrainas pētnieciskie žurnālisti dzina pēdas nežēlīgam okupantu komandi...
Atrast Jahidnes mocītāju: kā Ukrainas pētnieciskie žurnālisti dzina pēdas nežēlīgam okupantu komandierim
Viņam ir 36 gadi, viņš ir precējies, viņam patīk ceļot un nogalināt. Viņa segvārds ir Kļons. Viņa acis, balsi, žestus nekad neaizmirsīs vairāk nekā 300 Ziemeļukrainas ciema Jahidnes iedzīvotāji, kuri pēc šī cilvēka pavēles teju mēnesi smaka un arī mira vietējās skolas pagrabā. Kļons, visticamāk, joprojām atrodas Luhanskā un turpina nogalināt ukraiņus, norādīja Ukrainas sabiedriskā medija "Suspilne" pētniecisko žurnālistu komanda, kura vairāku mēnešu garumā centās sadzīt pēdas Krievijas armijas nežēlīgajam komandierim, slepkavam, un viņu arī atrada. 
«Ukraina ienaidniekam taisnīgi atbildēs.» Odesā sēro par Krievijas uzbrukuma upuriem
«Ukraina ienaidniekam taisnīgi atbildēs.» Odesā sēro par Krievijas uzbrukuma upuriem
Odesā izsludinātas sēras pēc tam, kad Krievijas nežēlīgajā un noziedzīgajā uzbrukumā miris 21 cilvēks, bet 70 ir ievainoti. Ukrainas prezidents sola taisnīgu atbildi ienaidniekam. Tikmēr Polijas premjers, norādot uz nežēlīgo uzbrukumu, aicinājis ASV republikāņus atbalstīt 60 miljardu vērto ASV militāro palīdzību Ukrainai: "Paskatieties uz Odesu! Cik vēl argumentu jums vajag, lai pieņemtu lēmumu?"
Krievijas raidīto kaujas dronu «ķērājs» Odesā: Ienaidnieks ir viltīgs, bet mums ir jābūt pārākiem
Krievijas raidīto kaujas dronu «ķērājs» Odesā: Ienaidnieks ir viltīgs, bet mums ir jābūt pārākiem
Krievija ar trieciendroniem uzbrūk Ukrainai katru nakti. Kā decembra beigās norādīja Ukrainas Gaisa spēki – kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma Krievija pret Ukrainu izšāvusi gandrīz 3800 trieciedronus kamikadzes. No tiem izdevies notriekt gandrīz trīs tūkstošus. "Ienaidnieks ir viltīgs, bet mums ir jābūt pārākiem," Latvijas Televīzijai stāstīja dronu "ķērāji" Odesā, kuri vai katru nakti dodas izsaukumā, lai notriektu ienaidnieka raidītos bezpilota lidaparātus – nāves nesējus.
Izraēlas un «Hamās» pamiera sarunas nonākušas strupceļā
(papildināts)
Izraēlas un «Hamās» pamiera sarunas nonākušas strupceļā (papildināts)
Sarunas par pagaidu pamieru starp Izraēlu un palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" ir nonākušas strupceļā. Izraēla apsūdzējusi "Hamās" vardarbības izplatīšanā neilgi pirms musulmaņu svētā mēneša ramadāna sākuma, savukārt "Hamās" pārstāvji paziņoja, ka grupējuma gūstā bojā gājuši vairāk izraēliešu ķīlnieku, nekā tika ziņots iepriekš. 
Īpaši tiem, kas apšauba Krievijas patieso dabu. Krāj liecības par Hersonas okupāciju un atbrīvošanu
Īpaši tiem, kas apšauba Krievijas patieso dabu. Krāj liecības par Hersonas okupāciju un atbrīvošanu
"Nesalaužamā Hersona" – ar šādu vadmotīvu Ukrainas pilsētā Hersonā iekārtota ekspozīcija, kas glabā svarīgas liecības par pretošanos, okupācijas laiku un atbrīvošanu. Lai gan okupanti no pilsētas lielākās daļas ir padzīti, miera pilsētā joprojām nav, jo puse no tās arvien nav brīva un nerimst apšaudes. Taču hersonieši jau tagad vēlas par savu pieredzi vēstīt pasaulei.
Ukrainas prezidents Zelenskis ieradies vizītē Turcijā
Ukrainas prezidents Zelenskis ieradies vizītē Turcijā
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien ieradies vizītē Turcijā, kur tiekas ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu. Paredzams, ka sarunās  svarīgākais jautājums būs par Krievijas sākto karu un palīdzību Ukrainai.
Mūzika skaļāka par ieročiem. Hersonas teātra pazemē norit koncerti par spīti apšaudēm
Mūzika skaļāka par ieročiem. Hersonas teātra pazemē norit koncerti par spīti apšaudēm
Kad augšā šauj, lejā skan mūzika – tā ir realitāte, kādā strādā un dzīvo Ukrainas pilsētas Hersonas radošie cilvēki. Hersonas Muzikāli dramatiskais teātris, kas ilgās okupācijas laikā bija slēgts, tagad atsācis darboties. Taču, lai nemitīgajās apšaudēs, kuras joprojām no tuvu esošās frontes raida ienaidnieki, neciestu nedz aktieri, nedz skatītāji, viņi izrāžu telpu ir iekārtojuši pazemē.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd