Gundars Galkins

LSM.lv sporta redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Sieviešu hokeja izlases treneris Saintula: Ar katrām pretiniecēm varam cīnīties par uzvaru
(papildin...
Sieviešu hokeja izlases treneris Saintula: Ar katrām pretiniecēm varam cīnīties par uzvaru (papildināts)
Latvijas sieviešu hokeja izlase Lieldienās sāks pasaules čempionātu pirmās divīzijas B grupā, kur komanda ar savu līdzjutēju atbalstu tieksies turpināt ceļu pretim arvien augstākam līmenim. Rīgā risināsies pasaules čempionāta trešā līmeņa turnīrs ar nopietnām pretiniecēm, kas drīzāk gan būs favorītu lomā, tomēr mājinieču galvenais treneris Hannu Saintula sagaida, ka latvietēm būs pa spēkam pacensties uzvarēt katras pretinieces.
Mazais brālis ar lielu apņēmību: 3x3 hokejs izaugsmei vēl meklē attīstības ceļus
Mazais brālis ar lielu apņēmību: 3x3 hokejs izaugsmei vēl meklē attīstības ceļus
Latvijas U-16 izlases uzvara pasaules jaunatnes ziemas olimpisko spēļu turnīrā ir veicinājusi interesi par 3x3 hokeju, kas atšķirībā no spēles klasiskās versijas arvien ir veidošanās posmā un meklē savu īsteno identitāti. Turpmāku 3x3 hokeja izaugsmi lūko gan Latvijā, gan starptautiskā līmenī, bet attīstības ceļi rezultatīvajai un dinamiskajai disciplīnai iezīmējas dažādi.
Baltā tūre izaicina Eiduku: pasaulē spēcīgākajiem distanču slēpotājiem 9 dienās 7 sacīkstes Alpos
Baltā tūre izaicina Eiduku: pasaulē spēcīgākajiem distanču slēpotājiem 9 dienās 7 sacīkstes Alpos
Kā veco gadu pavadīsi, tā jauno iesāksi... Ja dažiem tas ir tikai ticējums, tad izcilākajiem distanču slēpotājiem jau labi sen zināma patiesība. Gadumijā deviņās dienās Itālijā un Šveicē teju nepārtrauktā septiņu sacensību virknē kļūs zināmi uzvarētāji "Tour de Ski" seriālā, kas būs sezonā galvenais starts arī ātrākajai Latvijas slēpotājai Patrīcijai Eidukai. 
Latvijas vieglatlētu šefs: Žēl, ka citi nav sekojuši mums attieksmē pret agresorvalstīm
Latvijas vieglatlētu šefs: Žēl, ka citi nav sekojuši mums attieksmē pret agresorvalstīm
Starptautiskās vieglatlētikas jumtorganizācijas "World Athletics" stingri noraidošā nostāja pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību būtu atbilstošs paraugs citiem sporta veidiem un ļautu izvairīties no Latvijai sarežģītas situācijas, vērtējot iespējas piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs, LSM.lv otrdien teica Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Arnis Lagzdiņš. 
Bobslejs nepošas uz skuju taku, pēc sarežģītas pirmssezonas latvieši gatavi «dot virsū»
Bobslejs nepošas uz skuju taku, pēc sarežģītas pirmssezonas latvieši gatavi «dot virsū»
Jau pēc pāris nedēļām Ķīnā sāksies Pasaules kausa sezona bobslejā, kur Latvijas izlase arvien ir gatava cīnīties par augstām vietām. Komandas apņēmību nemazina vēja virziena maiņas Latvijas sporta finansēšanas politikā, bet cerības uz panākumiem sporta veida federācijai stiprina jauni sadarbības līgumi ar vairākiem atbalstītājiem.
Pasaules čempionātā Rīgā triumfē kenijieši, skriešanas svētkus nosvin ikviens. Spilgtākie mirkļi
(pa...
Pasaules čempionātā Rīgā triumfē kenijieši, skriešanas svētkus nosvin ikviens. Spilgtākie mirkļi (papildināts)
Vieglatlētikas vēsturē pirmajā pasaules čempionātā skriešanā ārpus stadiona svētdien spilgti izcilu meistarību apliecināja Kenijas sportisti, izcīnot pusi individuālo zelta medaļu, tomēr ne mazāk svarīgi, ka Rīgas ielās pulcējās ne tikai spilgtākās zvaigznes, bet arī aktīva dzīvesveida cienītāji, visiem dalot tās pašas sacensību trases. 
Ļauties skrienošo zvaigžņu žilbinājumam: Rīga sapulcina pasaules vieglatlētikas izcilniekus
Ļauties skrienošo zvaigžņu žilbinājumam: Rīga sapulcina pasaules vieglatlētikas izcilniekus
Pasaules skriešanas čempionāts nedēļas nogalē Rīgā paver unikālu iespēju satikt aci pret aci meistarībā pašas spices vieglatlētus un vienlaicīgi arī ikvienam pašam noskriet kādu distanci trasē, kur varenākie cīnīsies par medaļām. Starptautiskās vieglatlētikas jumtorganizācijas "World Athletics" prezidents Sebastjans Ko piektdien aicināja ikvienu nepalaist garām iespēju redzēt izcilības, kādas skriešanā parādās, iespējams, tikai reizi paaudzē. 
Gada atskaite līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm: Latvijas sportistiem jārisina kvalifikācijas rēbusi
Gada atskaite līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm: Latvijas sportistiem jārisina kvalifikācijas rēbusi
Precīzi gadu pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm vēl neviens latvietis nav kvalificējies vērienīgākajam sporta forumam, par kura norisi vairāk ir politisku neskaidrību iespējamās agresorvalstu atlētu dalības dēļ. Atlikušajā laikā līdz kvalifikācijas perioda noslēgumam Latvijas sportistiem jātiecas nodrošināt vieta olimpiskajā delegācijā un jācer, ka visi citi jautājumi tiks veiksmīgi atrisināti.  
Latvijas hokeja izlase ar kapteini Daugaviņu gatava pasaules čempionātam; treneris izvēlas 25 spēlēt...
Latvijas hokeja izlase ar kapteini Daugaviņu gatava pasaules čempionātam; treneris izvēlas 25 spēlētājus
Latvijas izlasē gatavošanos pirmajai spēlei pasaules čempionātā Rīgā turpinās 25 hokejisti un komandas kapteinis būs pieredzējušais Kaspars Daugaviņš. Valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš otrdien atgādināja, ka pasaules čempionāts ir garš turnīrs, tādēļ sastāvā vēl ir iespējamas izmaiņas un par sastāvu pieteikumā būs jālemj pirms katras spēles. 
Olimpiskajā komitejā cer uz Latvijas sportistu dalību Parīzes spēlēs
Olimpiskajā komitejā cer uz Latvijas sportistu dalību Parīzes spēlēs
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pozīcija nemainīgi un stingri ir pret Krievijas un Baltkrievijas atgriešanos starptautiskā sporta apritē, bet tajā pašā laikā nodrošinot iespējas Latvijas sportistiem gatavoties un, cerams, arī piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs, ceturtdien LOK ģenerālajā asamblejā pastāstīja LOK prezidents Žoržs Tikmers. 
Latvijas Vingrošanas federācijā cer nepazaudēt Krievijas pilsonību saglabājušo mākslas vingrotāju Po...
Latvijas Vingrošanas federācijā cer nepazaudēt Krievijas pilsonību saglabājušo mākslas vingrotāju Polstjanaju
Augstus sasniegumus mākslas vingrošanā guvušajai Latvijas sportistei Jeļizavetai Polstjanajai saglabātas Krievijas pilsonības dēļ turpmākās karjeras izredzes ir sarežģījušās, tomēr viņa septembrī startēs pasaules čempionātā. Latvijas Vingrošanas federācija (LVF) cer pēc sezonas galvenā starta sarunās ar sportisti kopīgi rast risinājumu, lai Polstjanaja arī turpmāk varētu startēt zem sarkanbaltsarkanā karoga, LSM.lv pastāstīja LVF ģenerālsekretāre Natālija Prokofjeva.
Sākas sen gaidīti svētki – ASV pirmo reizi uzņem pasaules čempionātu vieglatlētikā
Sākas sen gaidīti svētki – ASV pirmo reizi uzņem pasaules čempionātu vieglatlētikā
Ar gandrīz gada aizkavēšanos pandēmijas dēļ piektdien ASV Rietumkrasta pilsētā Jūdžinā Oregonas štatā sākas pasaules čempionāts vieglatlētikā, pulcējot vairāk nekā 1900 sportistu no 192 valstīm un teritorijām. Latvija būs pārstāvēta ar sešiem vieglatlētiem, cerības uz panākumiem jau ierasti visvairāk saistot ar šķēpmetēju startiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd