Annija Petrova

"Re:Baltica"/"Re:Check"

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Re:Check:» Ko runā EP deputātu kandidāti? Zem lupas Petkeviča, Ušakovs, Pinto, Putra un Morozova
«Re:Check:» Ko runā EP deputātu kandidāti? Zem lupas Petkeviča, Ušakovs, Pinto, Putra un Morozova
Līdz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām 8. jūnijā "Re:Baltica" faktu pārbaudes projekta "Re:Check" žurnālisti pievērsīs pastiprinātu uzmanību deputātu kandidātu paustajam. Vai viss, ko viņi stāsta potenciālajiem vēlētājiem, ir korekti? Šoreiz zem lupas Olgas Petkevičas ("Saskaņa"), Nila Ušakova ("Saskaņa"), Elīnas Pinto ( "Progresīvie"), Edgara Putras ("Apvienotais saraksts") un Jekaterinas Morozovas ("Saskaņa") izteikumi.
Kā Daugavpilī tiek galā ar mācībām tikai latviski? Divu ģimeņu, skolotāju, direktoru un vietvaras pi...
Kā Daugavpilī tiek galā ar mācībām tikai latviski? Divu ģimeņu, skolotāju, direktoru un vietvaras pieredze
Septembrī Latvijas skolās sākās pāreja uz mācībām tikai latviešu valodā, un izglītības kvalitātes uzraugi secinājuši, ka grūtības komunicēt valsts valodā ikdienas mācībās ir trešdaļai skolēnu, īpaši pirmsskolā un pirmajās klasēs. Un valodas prasme nav tikai skolēnu problēma. Kopš pērnā gada sākuma par nepietiekamām valsts valodas zināšanām visā Latvijā sodīti 312 pedagogi. Kā uz vienotu mācību valodu pāriet Daugavpilī, kur latviešu ir dzimtā valoda labi ja katram piektajam pedagogam? Un kā uz to raugās ģimenes, kuru bērniem tagad jāmācās tikai latviski? 
«Re:Check»: Vai Somija tiešām gada laikā uzcēlusi žogu uz robežas ar Krieviju?
«Re:Check»: Vai Somija tiešām gada laikā uzcēlusi žogu uz robežas ar Krieviju?
"Facebook" lielu popularitāti guvis kāds ieraksts ar attēlu, kurā redzama karte. Tajā ar treknu sarkanu līniju novilkta Eiropas valstu robeža ar Krieviju un Baltkrieviju. Somijas robeža – visgarākā, bet nelielā Latvijas robežlīnija vienīgā iekrāsota ar zaļu. Ierakstā apgalvots, ka Somija pusgadu pirms plāna ir pabeigusi žoga izbūvi ar Krieviju. Tomēr tie ir meli.
«Re:Check»: Kāpēc Daugavpils domnieka avīze publicē Baltkrievijas TV programmu?
«Re:Check»: Kāpēc Daugavpils domnieka avīze publicē Baltkrievijas TV programmu?
Pirms diviem gadiem Daugavpils domē atkal tika ievēlēts Pēteris Dzalbe, šoreiz no Daugavpils novada partijas. Viņš ir viens no īpašniekiem vietējam laikrakstam "Million", kas iznāk krievu valodā un kurā bieži lasāms arī paša Dzalbes viedoklis. Daži aktīvi daugavpilieši vērš uzmanību, ka laikraksts arvien vēl publicē Baltkrievijas valsts televīzijas Pirmā kanāla programmu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd